Facebook Twitter Google +1     Admin

ATTACUS ATLAS

20100204113740-attacus-atlas.jpg

 

Attacus atlas é a bolboreta (insecto lepidóptero da familia Saturniidae) máis grande do mundo, cuns 30cm de ancho por 25cm de longo. É orixinaria das selvas de Malasia e como vedes na fotografía é moi bonita.

Como curiosidade desta bolboreta, deixando de lado o seu tamaño, é que todo o seu alimento é inxerido na súa etapa de larva, xa que de adulta a súa "boca" sélase, non  alimentándose en toda esa etapa da súa vida. Como podedes imaxinar, pola embergadura, o seu voo é complicado, deixándose levar polo vento.

Outra curiosidade desta bolboreta é que o seu traballo real na época adulta é asustar aos depredadores e mantelos afastados das zonas ricas en larvas (fixándose ben na fotografía, a extensión apical das ás, teñen un parecido coa cabeza dunha serpe).

04/02/2010 16:03. vgomez #. CURIOSIDADES

Comentarios > Ir a formulario

vgomez

No hay comentarios

Añadir un comentario



No será mostrado.





Archivos

Ms

contador de visitas

Blog creado con Blogia. Esta web utiliza cookies para adaptarse a tus preferencias y analítica web.
Blogia apoya a la Fundación Josep Carreras.

Contrato Coloriuris
Plantilla basada en el tema iDream de Templates Next