Facebook Twitter Google +1     Admin

COALA

20091129160816-coala.jpg

O coala ou Koala (Phascolarctos cinereus), é un mamífero marsupial que vive nas árbores dos bosques de eucaliptos (alimentándose das xemas e follas) de Australia. Como característica do seu aspecto destaca o seu corpo rechoncho e unha pelaxe espesa, suave e de cor gris; cabeza grande e redonda, e extremidades curtas.

Como curiosidade deste animal a cantidade de tempo que adica a durmir, ao parecer para aforrar enerxía: entre 20 e 22 horas, superando ao oso perezoso. Por  certo a maior parte destas horas son de día, pois a súa alimentación é, fundamentalmente de noite.

 

04/12/2009 09:46. vgomez #. CURIOSIDADES

Comentarios > Ir a formulario

vgomez

gravatar.comjennifer

q bello animal,super tierno,bellooo...

Fecha: 18/07/2011 02:16.


Añadir un comentario



No será mostrado.





Archivos

Ms

contador de visitas

Blog creado con Blogia. Esta web utiliza cookies para adaptarse a tus preferencias y analítica web.
Blogia apoya a la Fundación Josep Carreras.

Contrato Coloriuris
Plantilla basada en el tema iDream de Templates Next