O Narval, chamado cientificamente Monodon monoceros, é unha das criaturas máis asombrosas do mundo mariño. Iste cetáceo habita nos mares do polo norte e nas rexións do norte do Océano Atlántico.

O Narval, que pertence á familia dos Monodontida, ten como principal característica o seu longo cabeiro en forma de corno sobre a súa cabeza. Pero esta característica limítase soamente aos machos. 

O macho pode medir de 4 a 5 metros e ter un peso de 1.000 a 1.600 quilogramos. A lonxitude do seu corno pode ser de aproximadamente 2 metros ou máis, e pesar uns 10 quilogramos, algo realmente asombroso. En canto ás femias estas non parecen pasar dos 4 metros de longo e a tonelada de peso.

No vídeo superior tes algunas curiosidades deste fascinante animal mamífero.

FONTE: vix.com